? بایستههای حاکم شایسته
#علامه_مصباح_یزدی در جلسه درس اخلاق ماه مبارک رمضان 96:
✨امیرالمؤمنین علیهالسلام صریحا میفرماید که برترین بندگان نزد خدا #امام_عادل است؛ یعنی خیال نکنید که بهترین بنده آن کسی است که عبا برسرش میکشد و گوشهای مینشیند و ذکر میگوید. بالاترین خدمت به جامعه اسلامی، نجات دادن مردم از گمراهی وکفر است، اما این خیلی هنر کند خودش را از جهنم نجات میدهد؛ ملاک ارزشها را اشتباه نگیرید!
✨ملاک ارزش بندگی خداست و بندگی خدا ذکر گفتن نیست؛ بندگی فقط اطاعت است. امیرالمؤمنین علیهالسلام کسی است که آمادگی انجام این وظیفه را دارد. او خود میداند که هیچ کس سزاوارتر از او برای این مسند نیست. در چند جا از نهجالبلاغه از ایشان نقل شده است که خود خلفا و کسانی که با آنها بیعت کردند، میدانستند که هیچ کس برای این مقام مناسبتر از من نیست. در همین خطبه شقشقیه که در جلسه گذشته خواندیم نیز فرمود: يَنْحَدِرُ عَنِّي السَّيْلُ وَ لَا يَرْقَى إِلَيَّ الطَّيْرُ. روشن است که ایشان برای پذیرش این مسند آماده است. قسم هم میخورد که من گمان نمیکردم که مردم بعد از وفات پیغمبر سراغ کسی دیگر جز من بروند؛ وَاللَّهِ مَا كَانَ يُلْقَى فِي رُوعِي، وَلَا يَخْطُرُ عَلَى بَالِي.
✨حضرت در خطبه 173 نهجالبلاغه به این مسئله پرداخته است. میفرماید: أَيُّهَا النَّاسُ! إِنَّ أَحَقَّ النَّاسِ بِهَذَا الْأَمْرِ أَقْوَاهُمْ عَلَيْهِ وَ أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ؛ فَإِنْ شَغَبَ شَاغِبٌ اسْتُعْتِبَ فَإِنْ أَبَى قُوتِلَ؛ صرفنظر از نص و نصب پیغمبرصلیاللهعلیهوآله، هر عاقلی میداند که کسی شایسته این مقام است که بهتر بتواند جامعه را اداره کند. حاکم شایسته دو شرط اساسی دارد؛ یکی اینکه در مدیریت جامعه قدرتش بیش از دیگران باشد، و دیگر آن که برای عمل به وظایف، بداند حکم خدا چیست. بنابراین افزون بر قدرت مدیریت، کسی شایستهتر است که حکم خدا را بهتر از دیگران بداند.
#ادامه_بیانات_در:?