حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسین کاویانی در آیین بزرگداشت مرحوم آیتالله محیالدین حائری که به دعوت حوزه علمیه خواهران در حرم سید علاءالدین حسین (علیه السلام) برگزار شد، اظهار کرد: شفاعت در روز قیامت شامل کسانی میشود که در آسمانها و زمینها یعنی در دایره خلقت هستند و عدهای از شفاعت محروم هستند.
وی افزود: مدهوشی با مرگ فرق دارد، برخی در همین جهان شکوفایی ویژهای پیدا میکنند و برزخ درونشان فعال میشوند و از عالم برزخ عبور میکنند، عده ای نیز به مرحلهای میرسند که از بُعد قیامت درونشان نیز عبور میکنند، بنابراین از قیامت خدا رد میشوند.
ایشان با بیان اینکه مرگ یک انتقال است، تصریح کردند: با موت اختیاری میتوان از عالم مثال حرکت کرد و اگر کسی موفق به عبور از بُعد قیامتی خود شد میتواند از عالم عقل نیز عبور کند، بنابراین بعضیها در همین دنیا از برزخ، قیامت و عالم عقل عبور میکنند و سند این حرف در روایات نیز وجود دارد.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: این عبور از بُعد برزخ و قیامت بود که از مرحوم آیتالله حائری یک اقیانوس عظیم ساخته بود و همتایی در استان فارس نداشت و بعد از رفتنشان باید فکری به حال بیچارگی خودمان بکنیم.
ایشان با بیان اینکه مرحوم حائری ابریشمی بود که در پیله دنیا زندگی کرد و پروانه شد رفت عنوان کردند: ما باید به حال خودمان افسوس بخوریم که بعد از رفتن امثال مرحوم حائری قرار است چه بلایی به سر ما بیاید.
ایشان با اشاره به اینکه آیتالله حائری نمونه انسانی کامل در عصر خود بود بیان کردند: ایشان به طور کامل در خدمت اراده الهی بود و با اراده خود و تمام توان به اسلام خدمت میکرد و همیشه توصیه به مطالعه قبل از حرف زدن میکرد. خود را مانند آبشاری میدید که وسیله رزق شنوندهها از خداوند است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مرحوم حائری حنجرهاش را فقط در راه اراده و خواست خدا به کار میبرد تأکید کردند: اداره کردن جلساتی که در آن بیش از 90درصد آنها نیز مسلمان نبودند با تبحر به عنوان نماینده برتر انقلاب به گونهای صحبت میکردند که همه متوجه میشدند و بعد از سخنرانی خواستار صحبتهای ایشان میشدند و یک نفر با شنیدن صحبتهای این عالم بزرگ متحول شد و این نشان از خدایی بودن حنجره است.
وی بیان کرد: مرحوم حائری به هر چه که نگاه میکرد خدا را میدید و کارگردان عالم را در صحنه میدید و از مسائل کوچک هم عبور نمیکرد در حالی که ما گاهی از کهکشان هم به راحتی و بدون دیدن کارگردان آن میگذریم.
ایشان با اشاره به زندگی مرحوم حائری و آثار این عالم بزرگ اظهار کردند: بعد از دیدن هر چیزی به پشت صحنه آن فکر کنید و هیچ چیزی را بدون مطالعه نپذیرید و این مسئله در روایات ائمه اطهار نیز بیان شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: مرحوم آیتالله حائری یک چهره شناخته شده در کشور و دنیا بود اما متأسفانه در شیراز قدر ایشان را نداستند و به او کم لطفی هایی شده است.
وی در پایان گفت: به مسئولان پیشنهاد میکنم جایزهای به نام ایشان در نظر گرفته شود تا نام ایشان زنده بماند و جایزه سال آیتالله حائری را به افرادی که در زمینه معارف فعالیتهای پژوهشی تحقیق میکنند تقدیم شود.
۱۳۹۶/۱۰/۵