⬛️وفات حضرت خديجه سلام الله عليها
▫️در سال دهم بعثت دو حادثه جان سوز بر پيغمبر اکرم(ص) وارد گشت؛ يکي رحلت ابوطالب(ع) و ديگري وفات يار فداکار آن حضرت، خديجه کبرا(س). ايشان به قدري از اين دوحادثه غم ناک بود که از خانه کمتر بيرون مي آمد. به همين جهت آن سال را، «عامُ الحُزْن»و سال اندوه نام گذاري نمود.
▪️پيامبر(ص) بارها از جاي گاه ويژه خديجه در بهشت خبر داد، از جمله فرمود: «بهترين زنان بهشت خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمّد، مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم (همسرفرعون) هستند.»
▫️هر گاه کسي در پيشگاه الهي از چنان مقامي برخوردار باشد، نزد پيامبر خدا(ص) نيز جاي گاه بلندي دارد. پيامبر (ص) ۲۴ سال با حضرت خديجه زندگي کرد و تا زنده بود به احترام او همسر ديگري اختيار نکرد.
▪️«جان ديون پورت» انگليسي مي گويد: «با وجود اين که خديجه در سن بالايي بود و به حسب قائده بايستي زيبايي جواني خود را از دست داده باشد، محمد تا آخرين لحظه حيات خديجه، به او وفادار ماند و تا زنده بود همسر ديگري اختيار نکرد.»
▫️بعد از رحلت آن بانوي گرامي نيز پيامبر(ص) دايماً به ياد او بود. عايشه گويد: رسول خدا از خانه بيرون نمي رفت، مگر اين که خديجه را به نيکي ياد مي کرد و براي او استغفار مي نمود. روزي از او ياد کرد من حسد بردم و گفتم: خداوند جاي گزين آن پير زن را به تو عطا کرده است! پيامبر خشم گين شد و فرمود: «خَديجَةُ وَ أيْنَ مِثْلُ خَديجَةَ، صَدَّقَتْني حِينَ کَذَّبَني النَّاسُ وَ وَازَرَتْني عَلي دينِ اللهِ وَ أعانَتْني بِمالِها؛ خديجه و کجاست مثل خديجه؟ او مرا تصديق کرد آن گاه که مردم مرا تکذيب نمودند و ياري کرد مرا در امر دين خدا و با مال خود مرا کمک کرد.»
↩️?برگرفته از مقاله مقام حضرت خديجه در پيش گاه خدا و رسول اکرم، مجله مبلغان، شماره ۷۱.
? @balagh_ir