? رحمت واسعه
✅ در وصیتنامهاش که خیلی هم بلند نبود، این جمله خودنمایی میکرد: «از ثلث ماندهها مجلس روضه و عزای امام حسین علیهالسلام اقامه شود». قدمت روضههایی که آیتالله بهجت قدسسره جمعهها برگزار میکرد بیش از نیم قرن بود و دوست داشت این سنت پس از او هم ادامه داشته باشد.
✅ عشق و دلدادگیاش به اهلبیت و سالار شهیدان علیهمالسلام از همان کودکی زمانیکه در کنار پدر مینشست و پدر مرثیه اهلبیت علیهمالسلام را میسرود، نمایان بود؛ وقتی در رثا و مراثی اهلبیت شعر میسرود، وقتی تنها خواستهاش از امامزاده رفتن به زیارت امام حسین علیهالسلام بود، وقتی از همان نوجوانی زیارت عاشورای روزانهاش ترک نمیشد…
✅ همیشه در درسها و توصیههایش از تاریخ امام حسین علیهالسلام و درسهای کربلا و عاشورا میگفت؛ اینکه «آنچه معاویه و یزید بالفعل داشتند، ما بالقوه داریم. خیلی به خود مغرور نشویم. اینطور نیست که آنها از جهنم آمده باشند و ما از بهشت. به خدا پناه میبریم!». با سلوکش در این مسیر دریافته بود که: «گریه برای سیدالشهدا علیهالسلام مستحبی است که افضل از آن نیست».
✅ «رحمت واسعه» مجموعهای از نکات و اشاراتی است که ایشان درباره مظهر رحمت واسعه خدا حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بیان فرموده و توسط مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله بهجت به چاپ رسیده است.
? رحمت واسعه نخست نگاهی گذرا به سیره آیتالله بهجت قدسسره در باب تعظیم شعائر حسینی دارد و در ادامه، در ده فصل به اشارات و نکات آیتالله بهجت قدسسره در موضوعات زیر میپردازد:
▫️خصائص اصحاب سیدالشهدا علیهمالسلام
▫️تاریخ سیدالشهدا، اهلبیت و اصحاب آن حضرت علیهمالسلام
▫️خبائث و شقاوت دشمنان سیدالشهدا علیهالسلام
▫️درسها و عبرتهای عاشورا
▫️مجلس عزای سیدالشهدا علیهالسلام و بایستههای منابر حسینی