?روش کاربردی در عرصه نگارش?
در بحث ?روش تحقیق? در اسلوب های گوناگون مانند مقاله نویسی، پایان نامه نویسی، تالیف کتاب? و … کتاب های فراوانی در عرصه های مختلف نشر اعم از حوزوی? و دانشگاهی? وجود دارد امّا آنچه که در این رابطه حائز اهمیّت است این است که این کتب درصد بسیار اندکی از کارآیی را برای محققین ویا کسانی که تمایل دارند در این مسیر به فعالیّت بپردازند حاصل می کند.
در این ارتباط تلاش شده است تا با استمداد از کتب مختلف (ذکر مطالب مهم و موثرآنها) و همچنین با استفاده از روش های کاربردی، سطح مناسبی از توانایی نگارش در اسالیب مختلف، به ویژه در اسلوب مقاله نویسی را برای مخاطبان به ارمغان بیاورد.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
?آشنایی با سوال ?
آغاز هر پژوهشی با پرسش است .
اما برخی از پرسش ها ناشی از جهل ماست و برخی دیگر ، برخاسته از علم ما .
پرش هایی از قبیل:
این چیست ؟ آن چیست ؟
دنیا چیست ؟
شیعه کیست ؟
کافر کدام است؟
خمس چیست ؟ و …
همه از آنجا که بر خواسته از جهل و ناآگاهی پرسش کننده است، یعنی چون چیزی درباره یک موضوع را نمی دانیم و آن را می پرسیم تا اطلاعاتی درباره آن بدست آوریم، در اصطلاح ، «سوال» گفته می شود .
?آشنایی با اصطلاح مسئله?
برخی دیگر از پرسش هو بر اثر دانایی و اطلاعات پیشین ما ایجاد می شوند. تا وقتی درباره یک موضوع چیزی نمی دانیم یا اصلاً به آن توجه نداریم، پرسشی هم درباره آن به ذهن مان نمی رسد؛ ولی همین که تمام اطلاعات موجود درباره آن مطلب را به دست آوریم، تازه در تحلیل ها و مقایسه ها و کشف ارتباطات مرمربوط به آن موضوع، پرسش های جدیدی برایمان رخ می دهد.
اگر بتوانیم پاسخ این پرسش ها را در ادامه مطالعه بدست آوریم، روشن می شود این پرسش ها نیز بر اثر جهل ما کاستی در اطلاعات مان ایجاد شده است و در واقع ما “سوال” داشته ایم؛ اما اگر پاسخ پرسش های جدید ما نزد منبعی وجود نداشت ویا پاسخ های دیگران را درست و قانع کننده ندانیم، با دغدغه و مشکلی مواجه می شویم که خودمان باید به دنبال حل آن باشیم. به این گونه پرسش ها، در اصطلاح، «مسئله» گفته می شود.