?مبنای تئوریک #سیاست_ورزی_مومنانه / #سلوک_سیاسی_جریان_مومن
?سلسله مباحث درس اخلاق آیت الله #مصباح با محوریت « #اخلاق_و_سیاست» در ماه مبارک رمضان
✨«فقیهِ بصیر» در کوران های فتنه های سیاسی و اجتماعی همواره فرمانده عرصه جهاد کبیر ( #تبیین) در طول تاریخِ پر از خدمات رجال و چهره های منور روحانیت بوده است.عالمان دین « #مصباح» مردم بوده و « #سراج» راه آنان.از فقه تا اصول،از سیاست تا فرهنگ،از فلسفه تا عرفانِ آنان در کنار #اخلاص با خدا،در خدمت مخلوق خدای متعال قرار داشته است.
✨حال در زمان ما،عالمی چون آیت الله مصباح یزدی که در طول حیات خود از محضر فرزانگان طریق الی الله،سلوک نموده و عرفان را با جامعه و فلسفه را با سیاست در جلسات درس اخلاق خود همگام نموده و آنان را در خدمت #دین_دانی و #دین_داری جامعه قرار داده است،در ماه مبارک رمضان و در لحظه های زیبای پیوند زمین به آسمان برای ماه طالبان سیرالی الله از «خدای جبهه ها،خدای سیاست،خدای بدر و فتح و خندق ها و خدای خرمشهرها» سخن می گوید.
✨آیت الله مصباح خود در باب فلسفه شروع این موضوع در وضعیت کنونی جامعه اسلامی در سیر تکاملی خود و وضعیت تکامل معرفت سیاسی و اجتماعی جریان ارزشی و مومن،اینطور بیان می فرمایند:«
?برای این دوره از جلسات موضوع رابطه بین اخلاق و سیاست را در نظر گرفتهایم. علت انتخاب این موضوع نیز جهات ابهامی است که درباره این مسئله در بسیاری از گفتوگوها، بحثها و نوشتهها وجود دارد و نه تنها در بین صاحبنظران غربی حتی در بین خودیها نیز نوع این ارتباط به درستی روشن نیست.
? گاهی در گفتوگوها از ضرورت کاری صحبت میشود، اما کسانی میگویند این یک موضوع اخلاقی است و ربطی به سیاست ندارد؛ بنابراین وظیفهای برای حاکمان و دستاندرکاران مدیریت کشور ایجاب نمیکند. گاهی رفتارهایی انجام میگیرد که وقتی انسان با ذوق اسلامی _ دینی به آنها نگاه میکند، آنها را نمیپسندد، اما اگر اعتراض بشود، چنین پاسخ میدهند که مصالح سیاسی اقتضای این رفتار را داشته است. شما از نظر اخلاقی میگویید این کار خوب نیست، اما ما به عنوان یک مسئول یا سیاستمدار باید این کار را میکردیم.
?همانطور که ملاحظه میفرمایید اینها نمونههایی از گفتوگوهایی است که کمابیش در کشور خودمان نیز مطرح میشود و پاسخ آنها به درستی روشن نیست. اگر این موضوع را پیگیری کنیم میبینیم این مسئله تازهای نیست و در محافل علمی و آکادمیک دنیا مباحث بسیار جدی در اینباره مطرح است و از دورانی که اندیشهورزی بشر شکل منظمی پیدا کرده و مکاتبی پدید آمده است، کمابیش این مسایل مطرح بوده است.»
↩️?شما عزیزان و طالبان حقیقت و معرفت را به مطالعه،تفکر و نشر مباحث استادِ اخلاق و سیاستِ مومنانه دعوت می نماییم.
#جلسه_اول: «تعریف اخلاق، سیاست و اسلام»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6397
#جلسه_دوم: «رابطه اخلاق و سیاست»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6400
#جلسه_سوم: «رابطه اخلاق و سیاست از نظر اسلام»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6401
#جلسه_چهارم: «لذت و مصلحت»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6402
#جلسه_پنجم: «رفع نیازهای معنوی، مهمترین وظیفه حکومت در اسلام»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6403
#جلسه_ششم: «سعادت اخروی، هدف نهایی سیاستورزی»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6404
#جلسه_هفتم: «قانون و سلسله مراتب قانونگذاری»
? http://www.mesbahyazdi.ir/node/6405
#صوت #متن #فیلم
↪️? @mesbahyazdi_ir