ویژگی منتظران در زمان غیبت امام زمان «عج الله تعالی فرجه الشریف»
فاطمه سلطانی
چکیده
تحقیقی که پیش رو دارید به عنوان ویژگی منتظران در عصر غیبت نگاشته شده است. خداوند انسان را آفرید تا با انتخاب و اختیارش مسیر زندگیش را تعیین کند و مسئولیت سعادت یا شقاوت خویش را بپذیرد.
حال برای اینکه انسان بتواند مسیر سعادت خویش را انتخاب کند، به شناخت راه و آگاهی از مسیر درست نیاز دارد برای این منظور خداوند پیامبران را برانگیخت.هر پیامبری که منصوب می شد خبر پیامبر بعدی را به مردم بیان می کرد. تا اینکه پیامبر اسلام به عنوان خاتم الانبیاء معرفی شد.
وحی الهی که از طرف خداوند به پیامبر نازل شد همان قرآن است که در آن پیامبر را مفسّر وحی معرفی کرده است.
پیامبر در زمان خود، قسمتی از قرآن را برای مردم تفسیر کرد ولی به علت کوتاه بودن عمرش، تفسیر بسیاری از آیات قرآن باقی ماند.البته در زمان پیامبر اوضاع سیاسی اجتماعی جامعه به گونه ای بود که در صورت بیان تفسیر قرآن احتمال تحریف توسط دشمنان دین بسیار زیاد بود.
خداوند با احاطۀ علمی خویش می دانست که در چه وضعی، اصل دین اسلام بیمه می شود. به همین سبب خداوند دوازده نفر را در طول دو قرن یا بیشتر برگزید تا هیچ کس نتواند ریشۀ درخت اسلام را بخشکاند.
می توان وظیفه و ویژگی شیعیان را در عصر غیبت در دو محور عمده خلاصه کرد.یکی ویژگی های فردی اخلاقی منتظر است که شخص منتظر باید به سهم خویش به اصلاح نفس و تهذیب نفس بپردازد و دیگر ویژگی خانوادگی و اجتماعی منتظر است که شخص منتظر علاوه بر وظایف فردی یک سری وظایف اجتماعی و خانوادگی دارد که باید در جهت پیش برد این امور کوشا باشد.