??????????
سوال :
چطوری در نوشتن مقاله های مختلف سوال های خوب و کار نشده به ذهنمون بیاد ؟؟؟ اغلب سوالایی که به ذهنمون میاد اکثرا کار شده هستند ، چطور باید یک سوال خوب و عالی برای موضوع مقاله پیدا کنیم ؟؟
✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️
پاسخ :
از استاد محترم ، جناب آقای امینی:
✅ سلام. مولوی میگه:
هم سوال از علم خیزد، هم جواب
برای اینکه سوال خوب پیدا کنید، باید مطالع مستمر داشته باشید؛ البته مطالعه فعال نه منفعل
مطالعه منفعل اینه که شما کتاب رو برمیدارید و میخونید تا ته میرید
اما مطالعه فعال اینه که با کتاب گفتگو میکنید، یه مداد دستتون میگیرید و هر مطلبی که می خوانید سعی می کنید آن را ارزیابی کنید و نقطه نظرات خود را درباره ان در حاشیه کتاب بنویسید. عین کلاس درس که هر حرفی استاد میزنه شما موضع خودتان را در برابر اآن حرف اعلام می کنید. این چیزهایی که تو حاشیه کتاب می نویسید گاهی وقتها سوالهای خوبی از توش در میاد برای تحقیق.
نکته دیگر اینکه باید یک مساله تخصصی رو بردارید و یه مدت در آن زمینه مطالعه عمیق کنید و همه پژوهشهای انجام شده در آن حوزه را مطالعه کنید وگرنه با مطالعات عمومی سوال خوب گیر آدم نمیاد.
مثلا در حوزه علوم قرآن یه مساله تخصصی مثل نسخ رو بردارید، یه مدت روش مطالعات تخصصی بکنید هر کتاب و مقاله ای را که درباره نسخ نوشته شده است به روش مطالعه فعال، بخوانید. بعد کم کم می بینید یه سری سوالهای جدید در آن موضوع برایتان طرح می شود.
مثلا وقتی یه مقاله درباره نظریه علامه طباطبایی در نسخ می خونید. بعد یه مقاله درباره نظریه آقای معرفت در نسخ، یهو به ذهنتان میاد که تفاوتها و شباهتهای دیدگاه این دو نفر در چیست؟ بعد می گردید می بینید کسی در این زمینه کاری نکرده. اینه که شما تصمیم می گیرید یه مقاله بنویسید در مقایسه دیدگاه این دو عالم در باره مثلا شرایط نسخ در قرآن
??سپاس فراوان از زحمات استاد بزرگوار جناب آقای امینی ، که همیشه یار و یاور کانال بوده و کمک های خود را در زمینه ی علمی و فرهنگی و … از ما دریغ نفرموده اند. ??
@uniquranscientificcommunity