? #مقالات
?نقد و بررسی دار الاسلام از نظر سلفیه تکفیری
?دارالکفر به دارالاسلام، اجرای حدود، دفاع از سرزمین دارالاسلام، و حکم به حلیت ذبیحه دارالاسلام از جمله احکام مهم فقهی مرتبط با دارالاسلام است.
?فقهای اسلامی برای تشخیص منطقهی دارالاسلام از دارالکفر ملاکهایی مانند: غلبه جمعیت مسلمانان،[1] اقامهی شعائر اسلام مانند: اذان و نماز جماعت،[2] غلبه اجرای احکام اسلامی،[3] حاکمیت داشتن مسلمین و… را مطرح نمودهاند. بعضی نیز بهجای بیان ملاک، تنها مصادیق دارالاسلام را ذکر کردهاند. تکفیریها نیز مسلمان یا کافر بودن حاکم را ملاک تحقق دارالاسلام و دارالکفر میدانند که پس از بیان دیدگاه و دلایل آنان، به نقد و بررسی آن میپردازیم.
?دیدگاه سلفیه جهادی
گروههای تکفیری مانند: داعش، القاعده و… با استناد به آیاتی مانند «وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ؛[4] هر کس به آنچه خداوند نازل کرده حکم نکند، کافر است» حکام کشورهای اسلامی و نهادهای قانونگذاری را به بهانه اجرای قوانین بشری و مخالفت با احکام الهی تکفیر میکنند[5] و از طرفی چون حکومت را تنها مسیر اجرای احکام و ملاک دارالاسلام و دارالکفر میدانند، معتقدند کافر بودن حاکم موجب میشود که احکام کفر در آن سرزمین غلبه پیدا کند و در نتیجه؛ سرزمین تحت حکومت او به دارالکفر تبدیل شود [6]و احکام دارالکفر از جمله وجوب هجرت از آن، وجوب جهاد علیه دارالکفر، حرمت ذبیحه آن سرزمین و دیگر احکام دارالکفر بر این کشورها جاری گردد. همان گونه که مسلمان بودن حاکم نیز سبب میشود که منطقه تحت حکومتش و نیز مناطق تصرف شده توسط او دارالاسلام شمرده شود مانند خیبر که با وجود جاری بودن احکام یهودیان در آن، دارالاسلام محسوب شد.
?متن کامل مقاله:??