وظایف منتظران فرج
معصومه عباسی
این تحقیق به بررسی موضوع « وظایف منتظران فرج » پرداخته است که هدف از ارائه آن تبیین مفهوم و جایگاه انتظار و منتظِر و مباحث مربوط به آن و آشنا ساختن منتظران با وظایف و مسئولیّت هایی که در عصر غیبت در قبال امام زمان خویش بر عهده دارند، می باشد.
روش این تحقیق بنیادی و توصیفی می باشد و مطالب آن به طور مستقیم و از طریق جمع آوری فیش (کتابخانه ای) تدوین شده است.
در پایان با مطالعه این تحقیق باید به این نتایج پی برد که: انتظار در لغت به معناي چشم به راه بودن و در اصطلاح چشم به راه يك رويداد خوب است. در قرآن و روايات تأكيد فراواني بر انتظار فرج و عبادت شمردن آن شده است. انتظار به دو گونه مثبت و منفي مي باشد، انتظار مثبت عاملي براي زمينه سازي جهت ايجاد تحوّل و خود سازي است. انتظار منفي مقاومت نكردن در برابر ظلم را يك نوع زمينه سازي براي ظهور مي داند كه از نظر ما اين نوع انتظار مردود است.
ویژگی های فراوانی برای منتظران در آیات و روایات بیان شده است از جمله: آگاهي وهوشياري، عبادت و بندگی، اميدواري، بردباري و استواري، اخلاق شایسته و… که يك منتظر واقعي باید خود را با این صفات آراسته نماید.
منتظران ظهور امام زمان (علیه السّلام)، در قبال آن حضرت وظايف و مسئوليّت هايي برعهده دارند. که از جمله : شناخت امام، حفظ پیوند با مقام ولایت، اطاعت و فرمان برداری از اهل بیت (علیهم السّلام)، کسب آمادگی های لازم، امر به معروف و نهی از منکر، تبلیغ و دعوت، تکذیب مدّعیّان دروغین مهدویّت و… می باشد که منتظران موظّفند با انجام این وظایف خود و جامعه را برای ظهور آن حضرت و پذیرایی از ایشان آماده نمایند.