کتاب #آنچه_از_دین_باید_بدانیم نوشته حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی از چاپ خارج شد.
✅ مقدمه کتاب
همه ادیان و مذاهب سه رکن اصلی و سه محور عمده دارند.
?دین، مجموعه (سیستم) حقایق هماهنگ، متناسب و برآمده از نظامهاى فکرى (عقاید و معارف)، نظام ارزشى (قوانین و احکام) و نظام پرورشى (دستورهای اخلاقى و اجتماعى) است که پروردگار متعال آن را در قلمرو ابعاد فردى، اجتماعى و تاریخى براى سرپرستى و هدایت انسانها در مسیر رشد و کمال الهى ارسال کرده است.
به دیگر سخن، دین، مجموعهای از عقاید و قوانین و مقرراتى است که هم به اصول فکرى بشر نظر دارد و هم درباره اصول گرایشى وى سخن می گوید و هم اخلاق و شئون زندگى او را فرامیگیرد.
دانشمند بزرگ اسلامی و مفسر گرانقدر شیعی، علامه طباطبایی، دین را اینگونه تعریف میکند: «دین، عقاید و سلسله دستورهای عملی و اخلاقی است که پیامبران از طرف خداوند برای راهنمایی و هدایت بشر آوردهاند، اعتقاد به این عقاید و انجام دادن این دستورها، سبب سعادت و خوشبختی انسان در دو جهان است».
با این تعریف، هر فرد مکلفی برای آشنایی با دین و مذهب خود، در سه حوزه اعتقادات، احکام و اخلاق باید دانش لازم را داشته باشد؛،هر چند این دانش، از باب «لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وُسعَها» در افراد به یک اندازه نخواهد بود؛ اما لازم است که همه با دست کمترین حد از معارف دینی خود آشنا باشند.
? یادگیری سه علم نیز در نگاه فقهی، واجب عینی است و هر کس به تناسب استعداد و توانی خود باید این علوم را بیاموزد.
?آن علوم عبارتاند از: #علم_اعتقادات، #علم_احکام و #علم_اخلاق.
نویسنده در این کتاب بر آن بوده که میزان لازم و ضروری اطلاعات دینی یک مسلمان را در سه بخش «اصول اعتقادات»، «احکام دین» و «اخلاقیات» در اختیار بگذارد.